Gemeenten mogen vanaf volgend jaar meer huizen die vrijkomen in hun gemeente reserveren voor hun eigen inwoners. Dat geldt ook voor koopwoningen.
Volledig scherm
Gemeenten mogen vanaf volgend jaar meer huizen die vrijkomen in hun gemeente reserveren voor hun eigen inwoners. Dat geldt ook voor koopwoningen. © indebuurt Apeldoorn

Gemeente mag straks helft van vrijgekomen huizen reserveren voor eigen inwoners

Gemeenten mogen straks de helft van alle woningen die vrijkomen reserveren voor hun eigen inwoners. Ook krijgen ze meer vrijheid om huizen toe te wijzen aan leraren of verpleegkundigen. Het kabinet verandert daarvoor de wet.

2 reacties

  • Heleen klaver

    2 maanden geleden
    Er staan in Breda al een aantal weken weinig woningen aangeboden voor huur grens van 633,25 . Dit is voor laagste inkomens en 1 of 2 personen, de categorie voor steevast de meeste inschrijvingen. Veelal jonge mensen vanaf 23, geen studenten, en spoedzoekers. in een aantal omliggende dorpen worden wel woningen aangeboden voor mensen met een verbinding met die gemeente. Waarom in Breda niet? En nu weer delen met bepaalde beroepen? Er is al voorrang
  • Heleen klaver

    2 maanden geleden
    Op de site Klik voor wonen voor sociale huur woningen is te zien dat on sommige dorpen in de regio Breda tot Hoge Zwaluwe en Roosendaal dit al gebeurt. in Zundert, GB en nu Hoge Zwaluwe staan regelmatig woningen voor mensen met een maatschappelijke binding. in Breda nooit, hier kunnen bewoners voor die dorpen wel komen. voor beide kanten is natuurlijk iets te zeggen, maar het is wel zuur als Breda het niet doet, voor degenen die lang wachten of door omstandigheden spoed zoeker zijn.