Demonstraties aangekondigd tegen woonbeleid: ‘Genoeg is genoeg’

VIDEOActiegroepen hebben aangekondigd te demonstreren tegen het Nederlandse woonbeleid. Het ‘woonprotest’ vindt op 12 september plaats in Amsterdam en een ‘woonopstand’ volgt op 23 oktober in Rotterdam. 54 belangenorganisaties en politieke afdelingen hebben zich aangesloten bij de oproep om de straat op te gaan. 

0 reacties

 1. Zanger Gordon (54) woont in een luxueus penthouse mét privélift: ‘Uitzicht is fantastisch’
  PREMIUM
  met foto's

  Zanger Gordon (54) woont in een luxueus penthouse mét privélift: ‘Uitzicht is fantas­tisch’

  We kennen Gordon Heuckeroth (54) vooral als zanger, presentator en jurylid, maar hij gooide het roer om en is nu ook als interieurontwerper aan de slag gegaan. Zijn Amsterdamse penthouse met vier slaapkamers en riant terras kan alvast dienen als visitekaartje: ,,Toen ik het kocht, was het nog niet afgewerkt. Maar ik zag onmiddellijk het resultaat voor me’’, vertelt hij aan woonexpert Bjorn Cocquyt.
 2. Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen
  PREMIUM

  Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

  Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.