Volledig scherm
Desire Oparanozie in actie © AFP

Nigeria boekt historische zege op Zuid-Korea

De vrouwen van Nigeria hebben de tweede wedstrijd op het WK gewonnen. Zuid-Korea werd met 2-0 verslagen.

Nigeria en Zuid-Korea hadden allebei hun openingswedstrijd in Groep A van het WK in Frankrijk verloren. Nigeria met 3-0 van Noorwegen en Zuid-Korea met 4-0 van het gastland, Frankrijk. Voor Zuid-Korea lijkt een plaats in de volgende ronde dus nagenoeg onmogelijk na de nederlaag tegen Nigeria.

Nigeria opende na een krap halfuur de score, maar had daar wel Zuid-Koreaanse hulp voor nodig. Kim Do-Yeon werkte de bal na een lange bal zeer ongelukkig in eigen doel. Het duel werd een kwartier voor tijd beslist door de Nigeriaanse sterspeelster, Asisat Oshoala. De aanvalster van Barcelona omspeelde de keepster en schoof de bal uit een lastige hoek heel knap binnen. 

De zege was voor Nigeria een historische: nog nooit won een Afrikaans team het tweede groepsduel op een WK. Ook voor de Nigeriaanse keepster Chiamaka Nnadozie was het een heugelijke overwinning. Ze werd met haar 18 jaar en 186 de jongste keepster met een clean sheet op het WK.

  1. Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is
    Video

    Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is

    Op het gezicht van Vivianne Miedema verschijnt een glimlach als ze wordt herinnerd aan de vorige ontmoeting met Italië. Op een koude en natte novemberavond in 2014 leidde de toen 18-jarige spits de Nederlandse voetbalsters in Verona in de finale van de play-offs met twee doelpunten naar het WK in Canada. Zaterdag komt Oranje de Italiaanse vrouwen opnieuw tegen, nu met als inzet een plek in de halve finales van de mondiale eindronde in Frankrijk.

Topscorers

1
Alex Morgan
Verenigde Staten
5
2
Samantha Kerr
Australië
5
3
Ellen White
Engeland
4
4
Cristiane
Brazilië
4
5
Megan Rapinoe
Verenigde Staten
3

Aantal Kaarten

1
Formiga
Brazilië
3
0
2
Nothando Vilakazi
Zuid-Afrika
1
1
3
Alexandra Takounda
Kameroen
2
0
4
Desire Oparanozie
Nigeria
2
0
5
Kadeisha Buchanan
Canada
2
0