Volledig scherm
Duitsland viert feest na de enige goal van de wedstrijd © EPA

Duitsland profiteert van fout en wint ook tweede duel

De vrouwen van Duitsland hebben ook de tweede groepswedstrijd van het WK in Frankrijk gewonnen. Spanje werd, net als China, met een minimale marge verslagen: 1-0.

Één foutje van de Spaanse verdediging was voor Duitsland, de nummer twee van de wereld, voldoende om ook het tweede groepsduel in Groep B van het WK te winnen. Eerder was China al met 1-0 verslagen en door een goal van Sara Däbritz was dat ook tegen Spanje, de nummer dertien van de wereld, de einduitslag. De speelster van Paris Saint-Germain profiteerde van het feit dat Marta Torrejón vergat de bal weg te schieten.

Spanje had de eerste groepswedstrijd met 3-1 gewonnen van Zuid-Afrika en dus neemt Duitsland nu de koppositie in de poule over. Dzsenifer Marozsan ontbrak bij Duitsland. De sterspeelster brak tegen China een teen en mist maandag ook de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika.

  1. Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is
    Video

    Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is

    Op het gezicht van Vivianne Miedema verschijnt een glimlach als ze wordt herinnerd aan de vorige ontmoeting met Italië. Op een koude en natte novemberavond in 2014 leidde de toen 18-jarige spits de Nederlandse voetbalsters in Verona in de finale van de play-offs met twee doelpunten naar het WK in Canada. Zaterdag komt Oranje de Italiaanse vrouwen opnieuw tegen, nu met als inzet een plek in de halve finales van de mondiale eindronde in Frankrijk.

Topscorers

1
Alex Morgan
Verenigde Staten
5
2
Samantha Kerr
Australië
5
3
Ellen White
Engeland
4
4
Cristiane
Brazilië
4
5
Megan Rapinoe
Verenigde Staten
3

Aantal Kaarten

1
Formiga
Brazilië
3
0
2
Nothando Vilakazi
Zuid-Afrika
1
1
3
Alexandra Takounda
Kameroen
2
0
4
Desire Oparanozie
Nigeria
2
0
5
Kadeisha Buchanan
Canada
2
0