Benjamin Pavard haalt vanaf 25 meter uit tegen Argentinië en ziet zijn schot in de kruising verdwijnen.
Volledig scherm
Benjamin Pavard haalt vanaf 25 meter uit tegen Argentinië en ziet zijn schot in de kruising verdwijnen. © REUTERS

Volley van Pavard verkozen tot mooiste goal op WK

Voor het WK was Benjamin Pavard nog de grote onbekende bij Frankrijk, maar nu is de 22-jarige rechtsback van VfB Stuttgart wereldkampioen en bovendien de maker van de mooiste goal op het WK. Zijn rake volley tegen Argentinië kreeg de meeste stemmen in de FIFA-verkiezing. 

Zijn gelijkmakende 2-2 in de 57ste minuut tijdens de achtste finale tussen Frankrijk en Argentinië (eindstand 4-3) kreeg net iets meer stemmen dan de goals van Juan Quintero (namens Colombia tegen Japan) en Luka Modric (namens Kroatie tegen Argentinië). ,,Ik dacht niet na toen ik de bal op mij af zag komen. Ik probeerde de bal gewoon zo hard mogelijk te raken en laag te houden. Toen ik de bal in de kruising zag vliegen voelde ik me dolgelukkig," zegt Pavard. Het was voor de twaalfvoudig international van Frankrijk zijn eerste doelpunt voor het nationale team. 

De prijs voor de mooiste goal op het WK wordt sinds 2006 uitgereikt. Eerder winnaars waren Maxi Rodríguez (volley namens Argentinië tegen Mexico), Diego Forlán (rake uithaal namens Uruguay tegen Nederland) en James Rodríguez (volley namens Colombia tegen Uruguay). 

FIFA World Cup on Twitter

🚀🇫🇷OFFICIAL: @BenPavard28's stunning goal for @FrenchTeam v Argentina has been chosen as the @Hyundai_Global #WorldCup Goal of the Tournament! https://t.co/U0WEmz7dOM https://t.co/BnsbNWoCKI

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS