Luka Modric.
Volledig scherm
Luka Modric. © REUTERS

Modric treurt niet na verloren WK-finale

Luka Modric weigerde lang te treuren na de nederlaag van Kroatië tegen Frankrijk in de finale van het WK (2-4). ,,Want wij waren een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg", concludeerde de sierlijke middenvelder van Real Madrid. ,,Zij kwamen alleen wat gelukkig aan de doelpunten. Dus mogen ze feestvieren. Maar wij kunnen dit WK met opgeheven hoofd verlaten."

Modric verliet het Loezjniki-stadion van Moskou niet helemaal met lege handen. Hij werd verkozen tot beste speler van het toernooi, voor de Belg Eden Hazard en Fransman Antoine Griezmann. ,,Ik ben trots op die prijs", zei hij over de gouden bal. ,,Maar de geweldige steun van onze supporters maakt me nog veel gelukkiger. Ondanks de nederlaag weten we dat we iets moois hebben gepresteerd. Maar is het pijnlijk als je tekort schiet terwijl je zo dichtbij bent."

Zlatko Dalic, de bondscoach van Kroatië, deed geen moeite om zijn teleurstelling te verbergen. Toch toonde hij zich een groots verliezer. ,,Ik wil in de eerste plaats Frankrijk feliciteren", luidde zijn eerste reactie. ,, Wij zijn verdrietig, maar ook trots. We speelden ook goed in deze finale. Maar die strafschop heeft ons pijn gedaan", doelde hij op de 2-1 van Frankrijk die geboren werd na een beslissing van de videoscheidsrechter. ,,Daarna werd het heel moeilijk. De Fransen hebben ons niet verrast. Maar we hebben twee slappe doelpunten weggegeven en een eigen doelpunt gemaakt en een strafschop tegen gekregen."

De Kroatische president Kolinda Grabar-Kitarovic troost Luka Modric.
Volledig scherm
De Kroatische president Kolinda Grabar-Kitarovic troost Luka Modric. © REUTERS