Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Dit WK geef ik geen voldoende

ColumnColumnist Willem van Hanegem denkt dat we wereldkampioen Frankrijk niet zullen herinneren als een mooie ploeg. 'Het publiek heeft gewoon te weinig gekregen.' 

Quote

Die hele kamer vol videorefs wist het ook niet, kreeg ik het idee

Stromende regen na de finale. De Fransen moesten hun feestje vieren met een nat pak. Misschien was dat wel alleszeggend.

En die vreselijke Gianni Infantino, de grote baas van de FIFA, stond ook in de regen, want de eerste paraplu was voor Vladimir Poetin.

Het was misschien moeilijk kiezen voor de organisatie voor wie die paraplu was, maar ik had die Infantino ook lekker in de regen laten staan. Met z’n gebral over het beste WK ooit en zijn regen aan complimenten. En dat langdurige knuffelen van spelers die daar helemaal niet op zitten te wachten.

Misschien was het inderdaad goed georganiseerd daar in Rusland. Dat zal allemaal wel, maar ik hoor na alle toernooien dezelfde teksten: het is altijd weer beter en mooier geweest. Nou, als we er in de toekomst nog zestien landen bij moeten krijgen, weet ik eigenlijk niet waar we ze die vandaan moeten halen. En als het beste land zoals Frankrijk al niet meer vooruit wil voetballen, dan vrees ik het ergste voor de kijkers.

We zullen de Fransen niet herinneren als een mooie ploeg, het publiek heeft gewoon te weinig gekregen. Ondanks al die goede spelers die bondscoach Didier Deschamps tot zijn beschikking heeft. De Kroaten staan met lege handen, maar de mensen zijn niet gek. Zij hebben de meeste indruk gemaakt, met Luka Modric voorop.