Dit is het favoriete WK-elftal van de bezoekers
De prestatie van Thibaut Courtois tegen Brazilië, de knal van Benjamin Pavard tegen Argentinië of toch de uitzonderlijke prestatie van Luka Modric en Kroatië? Er viel in Rusland heel wat te genieten. Wij vroegen de lezers wat hún topelftal van het WK was.
Keeper: Thibaut Courtois (België) - 67 procent
Werd niet voor niets verkozen tot beste keeper van het toernooi. Hield zijn land op schitterende wijze overeind tegen Brazilië. Uiterst betrouwbaar. Ziet zijn ijzersterke toernooi wellicht bekroond met een mooie transfer naar Real Madrid.
Rechtsback: Benjamin Pavard (Frankrijk) - 43 procent
Heel Frankrijk fronsde de wenkbrauwen toen bleek dat Didier Deschamps Benjamin Pavard geselecteerd had. Speelde tot vorig jaar in de tweede Bundesliga en keek de EK-finale in 2016 op groot scherm in Lille. Scoorde een fantastisch doelpunt in de achtste finale tegen Argentinië.
Centraal rechts: Raphaël Varane (Frankrijk) - 69 procent
Heeft op zijn 25ste al een prijzenkast om U tegen te zeggen: vier keer de CL gewonnen met Real Madrid, twee landstitels en nu dus ook een wereldkampioenschap met Frankrijk. Uiterst betrouwbaar in het hart van de defensie.
Centraal links: Diego Godin (Uruguay) - 45 procent
Veel betrouwbaarder dan Diego Godin worden ze niet gemaakt. Ook op dit WK kwam de Uruguayaanse aanvoerder weer goed uit de verf. Nam zijn team op sleeptouw tegen Frankrijk, maar het volstond niet voor een plaats bij de laatste vier.
Linksback: Marcelo (Brazilië) - 66 procent
Misschien wel de beste linksback ter wereld. Zorgt ondanks zijn positie regelmatig voor doelgevaar. Sukkelde dit WK met een rugblessure.
Rechtsmidden: Kevin De Bruyne (België) - 62 procent
Speelde in de eerste wedstrijden lager dan bij Manchester City en cijferde zich volledig weg voor de ploeg. Komt toch beter tot zijn recht als nummer tien. Scoorde een cruciaal doelpunt tegen Brazilië, maar kwam tegen Frankrijk iets minder goed voor de dag.
Midden-midden: Luka Modric (Kroatië) - 80 procent
Speelde een uitzonderlijk toernooi. Keek gisteren een beetje sip toen hij de trofee voor beste speler van het toernooi in handen kreeg, maar gaf ook aan dat zijn land op dit WK een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd.
Linksmidden: Philippe Coutinho (Brazilië) - 68 procent
Viel in positieve zin op, maar kreeg de Seleçao niet helemaal aan het swingen. Scoorde een beauty tegen Zwitserland in de groepsfase en lag aan de basis van de aansluitingstreffer tegen België.
Rechtsvoor: Kylian Mbappé (Frankrijk) - 88 procent
Moest de discussie over mechanische doping ook in het voetbal bestaan, zou Kylian Mbappé hoofdverdachte nummer één zijn. Dat hij de records van Pelé evenaart zegt genoeg over zijn potentieel.
Spits: Romelu Lukaku (België) - 35 procent
Kon zich alleen tegen Frankrijk niet onderscheiden. Buiten zijn vier goals viel zijn onbaatzuchtigheid op: lag aan de basis van twee cruciale doelpunten van de Rode Duivels, die van De Bruyne tegen Brazilië en de goal van Chadli tegen Engeland in de troostfinale.
Linksbuiten: Eden Hazard (België) - 77 procent
Kende geen enkele mindere wedstrijd en was ook in de verloren halve finale tegen Frankrijk levensgevaarlijk. Samen met Courtois dé smaakmaker van de Rode Duivels. Ziet zijn WK naar alle waarschijnlijkheid eveneens beloond met een transfer naar Real Madrid.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit. -
Kane in voetsporen Lineker als topscorer op een WK
Harry Kane is met zes goals topscorer van het WK 2018 geworden. Daarmee is hij na Gary Lineker in 1986 de tweede Engelsman die dat presteert. -
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
Elf lastige vragen!
Quiz! Hoe goed heb jij het WK gevolgd?
-
PREMIUMUit & Thuis
'Ach ja, finales. Meestal vallen ze tegen, en ze zijn ook niet leuk om te bezoeken'
Verslaggevers Mikos Gouka en Sjoerd Mossou losten elkaar halverwege dit WK af in Rusland. Het hele toernooi wisselen ze elkaars meningen en belevenissen uit, de één vanuit Rusland, de ander voor de televisie.
-
Modric treurt niet na verloren WK-finale
Luka Modric weigerde lang te treuren na de nederlaag van Kroatië tegen Frankrijk in de finale van het WK (2-4). ,,Want wij waren een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg", concludeerde de sierlijke middenvelder van Real Madrid. ,,Zij kwamen alleen wat gelukkig aan de doelpunten. Dus mogen ze feestvieren. Maar wij kunnen dit WK met opgeheven hoofd verlaten." -
Records en fraaie statistieken stapelen zich op na knotsgekke WK-finale
De WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië (4-2) was niet alleen doelpuntrijk, het duel leverde ook de nodige records en fraaie statistieken op. We zetten er een aantal op een rijtje. -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier.