Lionel Messi scoort tegen Nigeria.
Volledig scherm
Lionel Messi scoort tegen Nigeria. © Getty Images

Achttien WK-goals dingen mee naar mooiste

Wereldvoetbalbond FIFA heeft achttien doelpunten geselecteerd die aanspraak maken op de titel mooiste goal van het WK in Rusland. 

Adnan Januzaj (niet zichtbaar) scoort tegen Engeland.
Volledig scherm
Adnan Januzaj (niet zichtbaar) scoort tegen Engeland. © reuters

De stemming is online op de website van de bond en open tot 23 juli. De Russische aanvaller Denis Tsjerisjev is de enige speler die met twee doelpunten meedoet. Zijn eerste doelpunt tegen Saudi-Arabië en zijn goal in de kwartfinale tegen Kroatië dingen mee.

België is met drie doelpunten vertegenwoordigd in de verkiezing. De goals van Dries Mertens (tegen Panama), Adnan Januzaj (tegen Engeland in de groepsfase) en Nacer Chadli (tegen Japan) zijn geselecteerd.

Hoewel de rol van twee beste voetballers van de wereld beperkt was op het WK, hebben de Portugees Cristiano Ronaldo en de Argentijn Lionel Messi toch de shortlist gehaald. Ronaldo met zijn rake vrije trap tegen Spanje, Messi met zijn doelpunt tegen Nigeria.

Wereldkampioen Frankrijk heeft één doelpunt die meedoet en dat is het afstandsschot van Benjamin Pavard in de wedstrijd tegen Argentinië.

De Russische aanvaller Denis Tsjerisjev (midden) is de enige speler die met twee doelpunten is genomineerd: zijn eerste doelpunt tegen Saudi-Arabië en zijn goal (foto) in de kwartfinale tegen Kroatië.
Volledig scherm
De Russische aanvaller Denis Tsjerisjev (midden) is de enige speler die met twee doelpunten is genomineerd: zijn eerste doelpunt tegen Saudi-Arabië en zijn goal (foto) in de kwartfinale tegen Kroatië. © Getty Images