Volledig scherm
Nacer Bouhanni in de Ronde van Oman © Photo News

Zieke Bouhanni mist Milaan-San Remo, Kittel debuteert

Nacer Bouhanni kan zaterdag niet starten in Milaan-San Remo, de eerste voorjaarsklassieker. Zijn ploeg Cofidis meldt dat de sprinter nog niet voldoende hersteld is van de bronchitis die hem voortijdig deed afhaken in Parijs-Nice. 

Bouhanni eindigde de afgelopen drie edities van de 'Primavera' steeds bij de eerste tien. Hij is de tweede sprinter die moet afhaken na Fernando Gaviria, de Colombiaan die een breuk in zijn linkerhand overhield aan een val in Tirreno-Adriatico.

Voor Bouhanni was Milaan-San Remo een hoofddoel dit voorjaar. ,,Het is de enige klassieker die een sprinter kan winnen. Twee jaar geleden had ik een mechanisch probleem in de sprint dat me de zege kostte. Dus ik weet dat ik er kan winnen'', vertelde de Fransman eerder.

Kittel

Marcel Kittel rijdt voor het eerst in zijn leven de klassieker. De Duitse topsprinter is opgenomen in de selectie van Katoesja. Kittel heeft zijn vorm al getoond in Tirreno-Adriatico, waar hij twee etappes won.

Kittel (29) werd bij zijn vorige werkgevers, Giant en Quick-Step, nooit meegenomen naar de koers die vaak werd gewonnen door sprinters. Om een kans te maken, zal hij wel moeten kunnen volgen op de lastige heuveltjes kort voor San Remo, de Cipressa en de Poggio.

Zijn overwinningen in de Tirreno waren zijn eerste successen sinds zijn vijf ritzeges in de Tour de France van vorig jaar. Ook de Duitser Rick Zabel behoort tot de ploeg waarmee Katoesja in Milaan van start gaat. Zijn vader Erik Zabel won de 'Primavera' liefst vier keer.