Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © Jan Němec

Zevende plek en pijnlijke rug voor Van der Poel op mountainbike: ‘Zeer belastende sport’

De twijfel die Mathieu van der Poel had voor zijn rentree op de mountainbike verdween niet met een zevende plek in Albstadt. Met pijn in zijn rug op de koop toe. ,,Om te winnen op de mountainbike moet ik 110 procent zijn. En dat ben ik nog niet.’’

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Opmerkelijke rentree Thalita de Jong in Tour d'Ardeche: 'Ik begrijp het zelf ook niet goed’
  PREMIUM
  rentree

  Opmerkelij­ke rentree Thalita de Jong in Tour d'Ardeche: 'Ik begrijp het zelf ook niet goed’

  Een podiumplek in de Tour d’Ardeche, het is iets dat Thalita de Jong (27) niet voor mogelijk had gehouden toen ze woensdag in Zuid-Frankrijk voor het eerste sinds drie maanden weer een rugnummer opspelde. ,,Sta je daar als nummer drie naast Leah Thomas (Movistar) en Elizabeth Deignan (Trek-Segafredo). Derde tussen de wereldtop in een serieus lastige etappe. Ik begrijp het zelf ook niet goed", zegt de kopvrouw van Bingoal-Chevalmeire niet geheel onbegrijpelijk.