Vier smaakmakers van het profcriterium van Etten-Leur tijdens de puntenkoers. Voorop sprintkanon Elia Viviani, gevolgd door Steven Kruijswijk, Peter Sagan en Egan Bernal.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier smaakmakers van het profcriterium van Etten-Leur tijdens de puntenkoers. Voorop sprintkanon Elia Viviani, gevolgd door Steven Kruijswijk, Peter Sagan en Egan Bernal. © Pix4Profs-Ron Magielse

Zachte landing voor Steven Kruijswijk in Etten-Leur: ‘Ik dacht: het zal toch niet’

Paniek in de VIP-tent! Het is nog maar amper elf uur in de ochtend als op het parcours van de Profronde van Etten-Leur het grote nieuws doorsijpelt: het vliegtuig waarin Peter Sagan, Elia Viviani en Steven Kruijswijk op weg waren van Monaco naar Etten-Leur heeft in Luxemburg een noodlanding moeten maken. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?