Het podium van  het eerste Nederlandse profcriterium van dit seizoen: Winnaar Yves Lampaert geflankeerd door Sebastian Langeveld en Jan Willem van Schip.
Volledig scherm
Het podium van het eerste Nederlandse profcriterium van dit seizoen: Winnaar Yves Lampaert geflankeerd door Sebastian Langeveld en Jan Willem van Schip. © Ad Pertijs

Yves Lampaert maakt in Made de 30 vol voor Deceuninck

PROFRONDE MADEWinnen is winnen, zal Yves Lampaert zaterdagavond gedacht hebben toen hij in Made het eerste Nederlandse profcriterium van dit seizoen in de sprint naar zich toe trok. Op de meet bleef hij Jan Willem van Schip en Sebastian Langeveld voor. 

Op de vraag de hoeveelste zege van het seizoen hield Lampaert echter wijselijk de kerk in het midden. ,,Ik ben de tel kwijt", klonk het uit de mond van de Belgische kampioen. Zeges als die in Made zijn immers niet terug te vinden op de internationale statistieken. De teller voor de Belgische ploeg stond voor Made in ieder geval op 29 nadat Ariel Richeze op 28 april het Argentijnse kampioenschap had gewonnen. Made maakt dus in principe de dertig vol voor de ploeg van Patrick Lefevere.

De Ronde van Made verliep zoals elk Nederlandse profcriterium. Wisselende kopgroepen, af en toe een vette premie (die van duizend euro ging naar de Luxemburger Alex Kirsch) en een spetterende finale waarin de duurst betaalde profs deden waarvoor ze gehaald waren.  

Jan Willem van Schip gooide de knuppel maar al te graag in het hoenderhok. Hij  kreeg Etienne van Empel mee. Mannen als Langeveld, Lampaert, Jesper Asselman en Pascal Eenkhoorn gingen vlot in de achtervolging.

Bij het luiden van de bel viel Lampaert aan. Hij  werd teruggepakt, maar in de sprint haalde hij het alsnog. ,,Ik heb het goed uitgespeeld", zei de nummer drie van Parijs-Roubaix er over. 

Uitslag: 1. Yves Lampaert (Deceuninck Quick Step), 2. Jan Willem van Schip (Roompot), 3. Sebastian Langeveld (EF), 4. Pascal Eenkhoorn (Jumbo Visma), 5. Etienne van Empel (Neri Sottoli), 6. Jesper Asselman (Roompot), 7. Dries de Bondt (Corendon), 8. Julius van den Berg (EF), 9. Andre Looij (HSK Trias), 10. Edward Planckaert (Sport Vlaanderen).