Yara Kastelijn: 'Ik wil mijn klassementen verdedigen.'
Volledig scherm
Yara Kastelijn: 'Ik wil mijn klassementen verdedigen.' © BELGA/David Stockman

Yara Kastelijn gaat dit weekeinde gewoon crossen, ‘Wel met een stevig korset’

Yara Kastelijn gaat zaterdag van start in de Krawatencross van het Vlaamse dorp Lille. Ook is de Europese kampioene uit Neerkant vastberaden om de dag erop in Merksplas de Aardbeiencross te rijden. ,,Ik wil heel graag mijn klassementen verdedigen", laat ze via de persman van haar ploeg 777 weten.

Kastelijn kwam afgelopen woensdag hard ten val in de Parkcross van Maldegem. Na afloop werden in het ziekenhuis breukjes in de uitsteeksels van twee ruggenwervels geconstateerd. ,,Ze gaat dan ook met een stevig korset aan  rijden", verduidelijkt woordvoerder Thomas Sneyers. Voor de medische staf van het team kan het in ieder geval geen kwaad dat ze gaat fietsen. ,,Dat het wat pijn gaat doen, weet ik al. De vraag is of die in koers ook draaglijk is", zegt Kastelijn na een eerste test. ,,Ik wil het in ieder geval proberen.”

Er staat dit weekeinde immers meer op het spel dan wat punten in de klassementen van de DVV Trofee (waarvoor de Krawatencross meetelt) en de Superprestige (Merksplas). Er hangen ook fikse geldprijzen aan vast. Mocht Kastelijn haar derde plek in de DVV Trofee en tweede plaats in de Superprestige vasthouden, dan ligt er respectievelijk een cheque van 16.000 en 18.000 euro te wachten. Het verlies van enkele plaatsen kost haar al gauw zo'n tienduizend euro. 

De Krawatencross is zaterdag de slotmanche van de DVV Trofee. Het klassement wordt op tijd gereden. Ceylin Alvarado leidt de dans met meer dan twee minuten voorsprong op Annemarie Worst. Kastelijn volgt op iets meer dan tien minuten. Haar voorsprong op de nummer vier Eva Lechner bedraagt precies 1 minuut en 44 seconden.  De hoofdprijs is 30.000 euro waard. Nummer twee vangt 20.000 euro en voor de nummer drie ligt er 16.000 euro klaar. 

In de Superprestige staat er na Merksplas nog één wedstrijd (Middelkerke) op het programma. De stand aan kop: 1. Alvarado (81 pnt), 2. Kastelijn (76), 3. Worst (65), 4. Alice Maria Arzuffi (62). Te verdienen punten: 15 voor de winnares en vervolgens aflopend van 14, 13, 12, naar 1. Eindprijzen: 1. 30.000 euro, 2. 18.000, 3. 10.000, 4. 6.000.