Worst.
Volledig scherm
Worst. © BELGA

Worst soleert naar winst in wereldbeker veldrijden Bern

1 & 2 voor NederlandAnnemarie Worst heeft de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Bern op haar naam geschreven. De 23-jarige veldrijdster uit Nunspeet kwam na vijf ronden solo over de finish. Ceylin del Carmen Alvarado werd op ruim een halve minuut tweede. De Britse Anna Kay kwam als derde over de streep.

Het was de eerste zege in de wereldbeker dit seizoen voor de Europees kampioene. Worst was niet gestart in de eerste twee wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten. Die twee crossen werden gewonnen door de Canadese Maghalie Rochette en de Tsjechische Katarina Nash.

,,Ik had wel wat twijfels voor de start na vorige week”, wees Worst op haar twaalfde plaats bij de Superprestige in Gieten. ,,Ook tijdens de verkenning was ik niet helemaal zeker, maar die twijfels zijn nu wel weg. Ik had meteen bij de start het goede gevoel te pakken.”

De Gelderse nam meteen na de start het initiatief. ,,Ik had niet gedacht dat ik bij de start zou wegrijden, maar dat lukte me wel. Het was goed om op kop te rijden, zo kon ik mijn eigen lijnen kiezen. Het is fijn om mijn wereldbekerseizoen met een zege te kunnen starten.”

Marianne Vos, die de veldrit in Bern vorig jaar won, ontbrak. Zij is dit seizoen nog niet begonnen met veldrijden.