Volledig scherm
Jean-Paul van Poppel en Wouter Wippert. © Twitter Roompot NL Loterij

Wippert naar Roompot: Dit biedt kansen voor mij

Wouter Wippert rijdt vanaf komend seizoen in het oranje tricot van Roompot-Nederlandse Loterij. De 27-jarige renner ondertekende een contract voor één jaar bij de procontinentale Nederlandse ploeg van teammanager Michael Zijlaard. Wippert komt over van de Amerikaanse WorldTour-formatie Cannondale-Drapac.

De rappe sprinter uit Wierden greep zowel dit jaar als vorig seizoen net naast de Nederlandse titel. Wippert moest op het NK twee keer genoegen nemen met zilver. Hij won onlangs wel twee etappes in de Ronde van Alberta, zijn eerste zeges in dienst van Cannondale. ,,Volgend seizoen wil ik nog vaker om overwinningen kunnen sprinten. Mijn keuze voor Roompot-Nederlandse Loterij is daarom een zeer bewuste'', zei Wippert.

Volledig scherm
Wouter Wippert. © ANP

De Nederlander boekte in Australische dienst bij het procontinentale Drapac, op het tweede niveau, heel wat overwinningen en verdiende daarmee eind 2015 een contract bij Cannondale. Bij de ploeg van Jonathan Vaughters mocht Wippert echter lang niet altijd voor zijn eigen kansen gaan.

'Missing link'

Wippert hoopt een treetje lager bij Roompot op meer succes. ,,Het veelzijdige programma biedt veel kansen voor mij. De afwisseling van zowel WorldTour-wedstrijden als kleinere koersen gaat hopelijk zorgen voor perfecte mogelijkheden om de volgende stap in mijn carrière te zetten.''

Ploegleider Jean-Paul van Poppel ziet Wippert als de 'missing link' van zijn team. ,,Een afmaker die de afgelopen seizoen gegroeid is als renner. Zo overleeft hij veel beter op parcoursen met klimmetjes en kan dan nog sprinten om de zege.''