Volledig scherm
Robbert de Greef. © Peter van Gogh

Wielrenner De Greef wordt 48 uur in coma gehouden na hartaanval in koers

Wielrenner Robbert de Greef wordt in het universitair ziekenhuis van Antwerpen voorlopig voor 48 uur in een kunstmatige coma gehouden. Hij werd zaterdag door een hartaanval getroffen tijdens de Omloop van de Braakman. De artsen willen daarna bekijken of het lichaam van de 27-jarige Alecto-renner sterk genoeg is om een vervolgbehandeling te starten, zo laat zijn ploegleider Piet Rooijakkers weten. 

De Greef werd zaterdag kort na de start van de Omloop van de Braakman (Zeeuwsch-Vlaanderen) op de eerste kasseienstrook getroffen door een hartaanval. De toegesnelde hulpdiensten konden hem met moeite reanimeren. Vervolgens werd de renner uit Geldrop in kritieke toestand overgebracht naar Antwerpen. De wedstrijd werd stilgelegd en afgelast.

De Greef reed vorig jaar bij Roompot. Bij die ploeg had hij een contract gekregen na het winnen van de Nederlandse topcompetitie. Mede door de fusie met het Belgische Charles kreeg hij daarna geen nieuw contact bij dat team. Hij verkaste naar Alecto, een Nederlandse topformatie in de continentale klasse. Bij Alecto hoopt De Greef alsnog in beeld te komen bij een profploeg.

Man in vorm

De Greef was de afgelopen bij Alecto de man in de vorm. Twee weken geleden eindigde hij achter Pim Ligthart van Direct Energy nog als tweede in de Ronde van Drenthe. Er waren volgens Rooijakkers eerder geen aanwijzingen dat De Greef hartproblemen had. Onlangs onderging hij nog een uitgebreid cardiologisch onderzoek, waarbij geen afwijkingen werden gevonden.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’