Volledig scherm
Enric Mas. © BELGA

Wielertalent Mas verkast naar Movistar

De Spaanse wielrenner Enric Mas zet zijn loopbaan voort bij Movistar. De 24-jarige ronderenner komt over van Deceuninck - Quick-Step waarvoor hij dit jaar bij zijn debuut in de Tour de France vooral in dienst reed van de Fransman Julian Alaphilippe. 

Mas had zich vorig jaar in de Vuelta al nadrukkelijk gemeld als kandidaat-winnaar van een grote ronde. Hij moest in het eindklassement alleen de Brit Simon Yates voorlaten. In de Tour kon hij lange tijd goed. Mas droeg dit jaar enige tijd de witte trui.

De renner, die afkomstig is van Mallorca, tekent bij Movistar een contract voor drie jaar. Hij boekte vorig jaar twee overwinningen: een bergrit in de Ronde van Baskenland en een nog veel zwaardere etappe in de Ronde van Spanje met aankomst in Andorra. Het was zijn tweede optreden in de Vuelta na zijn debuut in 2017.

  1. Eekhoff vecht WK-diskwalificatie aan bij CAS

    Eekhoff vecht WK-diskwalifi­ca­tie aan bij CAS

    Wielrenner Nils Eekhoff heeft bij het internationaal sporttribunaal CAS protest aangetekend tegen zijn diskwalificatie bij de WK in Yorkshire. De 21-jarige renner uit de opleidingsploeg van Team Sunweb veroverde eind vorige maand op knappe wijze de wereldtitel bij de beloften, maar hij werd nog voor de podiumceremonie gediskwalificeerd. Eekhoff had vroeg in de wedstrijd na een val een tijdje pal achter de Nederlandse ploegleidersauto gereden, in het wielrennen bekend als stayeren.