Alvarado wint de Vestingcross, voor Worst.
Volledig scherm
Alvarado wint de Vestingcross, voor Worst. © BELGA

Wereldkampioene Alvarado ook beste in Vestingcross

Iserbyt wint bij mannenVeldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Vestingcross in Hulst gewonnen. De wereldkampioene van Alpecin-Fenix rekende af met dezelfde concurrentes waarmee ze zaterdag in de Noordzeecross in Middelkerke te maken had. Ditmaal werd Annemarie Worst tweede, voor Denise Betsema. Zaterdag was het precies andersom.

De wedstrijd moest iets later beginnen omdat de storm voor een omgewaaide boom op het parcours had gezorgd. Zoals zo vaak dit seizoen vochten Alvarado en Worst een scherp gevecht uit. Een foutje van Worst in de slotfase voorkwam een eindsprint zoals bij het WK. Alvarado kon al kort voor de finish de handen omhoog steken. Betsema vervolmaakte het Nederlandse podium door op 18 seconden als derde over de finish te komen.

Met haar overwinning in Middelkerke verzekerde Alvarado zich ook van de eindoverwinning in de Superprestige. ,,Het was spannend vandaag, zeker omdat ik de overwinning in Middelkerke nog niet volledig verwerkt had. Maar ik wilde in eigen land toch wel weer schitteren”, vertelde Alvarado, die net als haar tegenstrevers behoorlijk wat last had gehad van de wind. ,,Op de schuine kant werd je soms omhoog geduwd door de wind. Op andere stroken stond je dan weer geparkeerd, omdat de wind fel op kop tekeer ging. Maar het was te doen.”

De cross in Hulst maakt volgend seizoen deel uit van de vernieuwde wereldbekerkalender.

Mannen

Bij de mannen won Eli Iserbyt de laatste Ethias Cross-veldrit van het seizoen. Iserbyt was in Hulst veruit de beste in de vierde editie van de Vestingcross. Iserbyt, die rijdt voor Pauwels Sauzen-Bingoal, trof op het podium de Brit Thomas Pidcock (tweede) en de Belg Toon Aerts naast zich. Hij had het grootste deel van de cross alleen voorop gereden. Voor Iserbyt was het zijn tiende zege van het seizoen. De Nederlander Lars van der Haar finishte als vierde.

Iserbyt wint de Vestingcross in Hulst.
Volledig scherm
Iserbyt wint de Vestingcross in Hulst. © BELGA
  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.