Volledig scherm
Robin Wennekeswint de sprint van Tom Wijfje. © Tonny Presser © 2018

Wennekes sprint naar winst in Heerle

videoRobin Wennekes won maandagavond de Kermisronde van Heerle. Pal voor het ouderlijk huis van Roompot-prof Sjoerd van Ginneken sprintte hij het snelst van een in de finale weggereden zestal.

Robert Berk, Mathijs Loman en Lieven Anthonise waagden zich al in de eerste ronde aan een ontsnapping die tot het einde zou dragen. Kwamen nog aansluiten: Geraud Ockers, Kevin Reuvers (Zevenbergen), Arne Peters, Lars Akkermans (Ossendrecht), Bas Nieuwkoop (Roosendaal), Twan Brusselman, Tim Bierkens (Stampersgat), Jordi Talen, Tom Wijfje, Roy Gijzel, Roy Guequierre, Jarno Gmelich Meijling en Robin Wennekes. Anthonise moest nog voor de finale begon afhaken met een lekke band, terwijl het tempo voor Loman te hoog lag.

Daarachter miste leider in het BN DeStem Wielerklassement Hans Dekkers de slag. Hij sprokkelde als 18de in de uitslag evenwel wat puntjes en blijft riant aan de leiding.

,,Ik sloot als een van de laatsten aan", vertelde winnaar Wennekes na afloop. In de finale brak de kopgroep in twee stukken, met zes man voorop. ,,Dat maakte het een stuk overzichtelijker voor mij", aldus Wennekes, die rekende op zijn sprint. ,,Ik verwachtte dat Gmelich Meijling nog wel wat zou ondernemen", vertelde nummer-3 Berk. ,,Maar niet dus. Dat Wennekes in de sprint de rapste was, wist ik ook wel."

En dus sprintte Wennekes onbedreigd naar zijn tweede seizoenszege. Achter hem werd Wijfje derde, voor Berk en Gmelich Meijling.