Volledig scherm
Vos juicht. © Cor Vos

Vos juicht in Pontchâteau en wint wereldbeker veldrijden

PrimeurMarianne Vos veroverde in haar rijke wielercarrière zeven keer de wereldtitel veldrijden, maar de wereldbeker ontbrak nog op haar palmares. Die prijs heeft ze nu ook te pakken. De Brabantse won in het Franse Pontchâteau de achtste en voorlaatste wedstrijd uit de cyclus en stelde met die zege de wereldbeker veilig.

Het kon al bijna niet meer misgaan voor Vos. Door de afmelding van de Belgische Sanne Cant volstond in Pontchâteau een plek in de top vier om de wereldbeker te veroveren. Ze reed vanaf de eerste ronde attent mee voorin en sloeg toe in de laatste ronde. Toen reed ze weg van haar laatste concurrent Denise Betsema. Vos won, Betsema werd tweede en Maud Kaptheijns maakte er op de derde plaats een volledig Nederlands podium van.

Vos boekt haar vierde overwinning in een wedstrijd om de wereldbeker. De 31-jarige allrounder won deze winter ook in Waterloo (VSt), Bern (Zwi) en Heusden-Zolder (Bel).

,,De eindzege in de wereldbeker is heel mooi, maar het doel was om het goed te doen in deze wedstrijd. Ik ben blij dat dat gelukt is’', zei Vos op Sporza. Ze zette in de laatste ronde een versnelling in net voor een strook met balkjes. ,,Het ging goed omhoog daar. Ik wist dat ik daar een paar meters kon nemen. Betsema heeft een snelle sprint, dus daar wou ik het zeker niet op laten aankomen.’’

Volledig scherm
Vos in actie. © Cor Vos
Volledig scherm
Vos springt over de balkjes. © Cor Vos
Volledig scherm
Vos. © Cor Vos