Het begin van alle ellende. Wereldkampioene Thalita de Jong dicteert eind januari het tempo in de wereldbeker veldrijden in Hoogerheide. Even later glijdt ze hard onderuit. Alle aandacht gaat vervolgens uit naar haar gekwetste knie. Dat ook het heiligbeen en vijf wervels zwaar zijn geraakt kwam, na een periode van veel ellende en wanhoop, deze week pas aan het licht.
Volledig scherm
Het begin van alle ellende. Wereldkampioene Thalita de Jong dicteert eind januari het tempo in de wereldbeker veldrijden in Hoogerheide. Even later glijdt ze hard onderuit. Alle aandacht gaat vervolgens uit naar haar gekwetste knie. Dat ook het heiligbeen en vijf wervels zwaar zijn geraakt kwam, na een periode van veel ellende en wanhoop, deze week pas aan het licht. © Joris Knapen / Pix4Profs

Verborgen blessure dreef Thalita de Jong tot wanhoop

OSSENDRECHT - Nu pas blijkt dat Thalita de Jong vijf maanden geleden bij haar val in de cross van Hoogerheide veel zwaarder letsel heeft oplopen dan in eerste instantie werd gedacht.

 1. De naam van Theo van der Westerlaken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam
  PREMIUM
  COLUMN

  De naam van Theo van der Westerla­ken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam

  In een Bredaas hospice is Theo van der Westerlaken aan zijn laatste ronde begonnen. De afgelopen week kreeg de bescheiden, maar o zo grote man achter de Acht van Chaam nog drie onderscheidingen uitgereikt. Waaronder het niet alledaagse Gouden Wiel van de KNWU. 'Waarom niet eerder?', is het gevoel dat velen bekruipt. Zoals de wereld nu pas die 'mooie, lieve' wereldkampioene Lara van Ruijven leert kennen. Haar dood haalt haar uit de schaduw van de Sjinkie's en Suzanne's van het shorttrack.