Volledig scherm
Apeldoorn - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Mathieu van der Poel, pictured during NK Mountainbike in Apeldoorn - photo Gert Bonestroo/Cor Vos © 2018 © Cor Vos

Van der Poel wint eerste race na vakantie

Mathieu van der Poel heeft in zijn eerste mountainbikerace na een wekenlange onderbreking meteen toegeslagen. Hij won in het Franse Les Gets de short track, de korte wedstrijd die deel uitmaakt van de wereldbeker. 

De Nederlands kampioen liet het aankomen op een sprint, waarin hij zijn concurrenten aftroefde. De Braziliaan Henrique Avancini eindigde als tweede en de Fransman Victor Koretzki werd derde.

Alleskunner Van der Poel stond voor het eerst sinds zijn overwinning op 26 mei in de wereldbeker mountainbike van Nove Mesto aan de start van een wedstrijd. De Brabander had een periode gas teruggenomen na een zwaar voorjaar op de weg, waarin hij onder meer de klassieker Amstel Gold Race won. Hij miste dus het nodige ritme en spaarde om die reden zijn krachten voor de eindsprint heuvelop. “Er waren in het rondje niet veel mogelijkheden in te halen, eigenlijk alleen op het rechte stuk bij start/finish. Ik was behoorlijk zeker van mijn zaak”, zei hij na de race.

De cross country om de wereldbeker in Les Gets is zondag.