Mathieu van der Poel veroverde vorig jaar in Rosmalen de Europese titel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel veroverde vorig jaar in Rosmalen de Europese titel. © BELGA

Van der Poel verdedigt in Silvelle zijn Europese titel

Mathieu van der Poel verdedigt op 10 november in het Italiaanse Silvelle zijn Europese titel veldrijden. De wedstrijd prijkt op zijn programma voor de komende maand, dat woensdag door zijn ploeg Corendon-Circus werd vrijgegeven. 

Bekend was al dat Van der Poel zondag in de Superprestige-cross van Ruddervoorde zijn rentree maakt in het veld. Een week later volgt dus het EK. De afgelopen twee jaar veroverde de regerend wereldkampioen de Europese titel: in 2017 in het Tsjechische Tabor, vorig jaar in Rosmalen.

Van der Poel rijdt daarna nog zes crossen in november, waaronder twee wereldbekerwedstrijden in Tabor en in Koksijde. Verder is hij te zien in de crossen van Niel, Hamme, Wachtebeke en nogmaals Koksijde, maar dan om de DVV-Trofee. De Nederlander is benieuwd naar zijn vorm. ,,Sinds midden-oktober heb ik de trainingen weer hervat. Uiteraard met het oog op het veldritseizoen, maar écht specifieke crosstrainingen heb ik amper gedaan. Ik denk dat ik tot nu vier keer op mijn crossfiets heb gezet", legt de veelwinnaar uit. 

Zondag keert hij na een korte rustperiode terug in het veld. De afgelopen drie edities was hij in Ruddervoorde de sterkste.

Van der Poel bleef vorig jaar Wout van Aert en Laurens Sweeck voor.
Volledig scherm
Van der Poel bleef vorig jaar Wout van Aert en Laurens Sweeck voor. © BELGA
In 2017 werden Lars van der Haar en Toon Aerts in Tabor verslagen door Van der Poel.
Volledig scherm
In 2017 werden Lars van der Haar en Toon Aerts in Tabor verslagen door Van der Poel. © ANP