Mathieu van der Poel tijdens het WK afgelopen zondag.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel tijdens het WK afgelopen zondag. © ANP

Van der Poel niet naar testevent in Tokio

Mathieu van der Poel reist niet af naar Tokio voor het olympisch testevent voor mountainbikers. In plaats van de reis naar Japan te maken, doet hij morgen mee aan de eendaagse wielerwedstrijd Sparkassen Münsterland Giro in Duitsland.

,,Op die manier vermijden we extra belasting voor Mathieu door alweer een wedstrijd in een ander continent te rijden, met als gevolg een jetlag“, lichtte het management toe. ,,We willen Mathieu de kans geven om een uitstekend wegseizoen in schoonheid af te sluiten.”

Bondscoach Gerben de Knegt: ,,Het is jammer dat Mathieu niet afreist naar Tokyo, maar ik begrijp zijn keuze. Hij heeft een intensief seizoen achter de rug en afgelopen weekend nog de WK op de weg gereden. Doordat hij nu voor de Sparkassen Münsterland Giro kiest is de belasting vele malen minder dan weer een wedstrijd op een ander continent en een jetlag als gevolg. Na deze wedstrijd en de rustperiode die hij inlast kan Mathieu weer fris het veldrijdseizoen starten. Met de Nederlandse selectie die aanwezig is in Tokyo, zal er genoeg data worden verzameld waar Mathieu zijn voordeel mee kan doen.”

Na de Münsterland Giro neemt Van der Poel rust, waarna hij als wereldkampioen weer gaat veldrijden. In 2020 wil Van der Poel strijden om olympisch goud in het mountainbiken.