Volledig scherm
© BELGA

Van der Poel maakt korte metten met Belgische concurrentie

Mathieu van der Poel heeft zijn kater van het WK weggespoeld in Maldegem. Bij de Parkcross liet hij na een halve ronde zijn hielen zien en reed de race verder solo uit.

Michael Vanthourenhout en Tim Merlier finishten als tweede en derde in Maldegem. Wereldkampioen Wout van Aert leidde lange tijd de achtervolging op de Nederlander, maar kon het gat niet dichten.

Met een vrijwel schoon shirt haalde Van der Poel onbedreigd de finish. Zijn marge met nummer twee Michael Vanthourenhout uit België, de titelhouder, bedroeg ongeveer een minuut. Diens landgenoot Tim Merlier eindigde als derde.

Wout van Aert, die zondag in Luxemburg ten koste van de onfortuinlijke Van der Poel de wereldtitel veroverde, kwam als vierde over de finish. De Belg zei voor de start dat hij een beetje vermoeid was na het uitgebreid vieren van zijn WK-goud.

Van der Poel beleefde een dramatisch WK. Door liefst vier lekke banden moest hij genoegen nemen met zilver. Dat leidde tot emotionele reacties bij de Nederlander, die woensdag zonder pech een klein beetje wraak kon nemen.