Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Van der Poel kan ambities op de weg waarmaken bij Corendon

Vakantieaanbieder Corendon wil ook na 2018 door met Mathieu van der Poel, die dit weekeinde tweede werd bij het WK veldrijden.

Door Daan Hakkenberg

De hoofdsponsor van Beobank-Corendon, de Belgische veldritploeg met de Nederlandse blikvanger, is bereid het budget aanzienlijk te verhogen, zodat Van der Poel in de toekomst ook zijn ambities op de weg waar kan maken. Dat vertelde Corendon-eigenaar Atilay Uslu daags voor het wereldkampioenschap.

Van der Poel, die twee jaar geleden in het Tsjechische Tabor de jongste wereldkampioen veldrijden werd uit de geschiedenis, staat te boek als een groot wielertalent. Gerenommeerde ploegen uit het profpeloton, waaronder Sky, hebben de afgelopen jaren al interesse getoond. Van der Poel heeft altijd aangegeven dat van een overstap naar de weg pas serieus sprake kan zijn na 2018, wanneer zijn huidige contract met de ploeg Beobank-Corendon afloopt.

Met het extra geld van Corendon - Uslu is bereid het huidige budget van ongeveer één miljoen euro minimaal te verdubbelen - zou Van der Poel na 2018 zijn wegcarrière kunnen beginnen in de vertrouwde omgeving van zijn huidige ploeg.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP