Volledig scherm
Mathieu van der Poel © Foto: SCS/DICK SOEPENBERG

Van der Poel gaat voor goud op WK mountainbike

Mathieu van der Poel ontbreekt komende zondag in het Montferland op het NK wielrennen op de weg. De oud-wereldkampioen veldrijden start die dag in het Duitse Singen bij het wereldkampioenschap mountainbike. De Brabantse renner gaat voor het goud op de marathon, liet hij weten op de website van zijn ploeg Beobank-Corendon.

Van der Poel eindigde zondag nog als tweede in de Vlaamse wegkoers Elfstedenronde achter de huidige wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, maar de Nederlander was er tevreden mee. Hij had de dagen ervoor getraind in Zuid-Frankrijk op onder meer de Mont Ventoux. ,,Van de kleinste versnelling op de Franse cols naar de zwaarste versnelling op de Vlaamse kasseien. Niet ideaal'', aldus Van der Poel. ,,Maar de conditie is top en in Singen probeer ik het WK marathon op de mountainbike te winnen."

  1. Er staat geen maat op veelvraat Van der Poel

    Er staat geen maat op veelvraat Van der Poel

    Mathieu van der Poel heeft zondag ook de tweede wedstrijd uit de Superprestigereeks gewonnen. De dit seizoen vrijwel ongenaakbare Nederlander zag in en rond de Kuil van Zonhoven zijn eeuwige rivaal Wout van Aert er vroeg in de wedstrijd vandoor gaan. Maar Van der Poel dichtte het gat snel om vervolgens alle concurrenten ver achter zich te laten. De Belgische wereldkampioen Van Aert reed in de slotfase weg bij Lars van der Haar in de strijd om de tweede plaats. De Nederlander eindigde als derde.