Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel is al wereldkampioen in het veld, maar wil dat ook graag op de weg worden. © photo: Cor Vos

Van der Poel focust zich op WK: ‘Ik ben een van de favorieten ja’

Blik op YorkshireOp een ark in de haven Antwerpen was de presentatie van de veldritploeg van Mathieu van der Poel. Maar natuurlijk ging het alleen maar over het aankomende WK op de weg, waar hij start als topfavoriet. ,,Daar kan ik me wel in vinden.’’

Door Daan Hakkenberg

De wereld om hem heen is compleet veranderd, maar het is begin september en dus komt Mathieu van der Poel naar De Ark, een drijvende evenementenzaal in een van de buitenhavens van Antwerpen. Daar laat hij elk jaar zijn licht schijnen over de winter die komen gaat. Ouders van de veldrijders zijn ook van de partij en voor sponsors (en de media) is het de uitgelezen mogelijkheid om in een gemoedelijke sfeer een praatje te maken met Van der Poel en zijn collega’s. ,,Maar zo druk als nu is het nog niet geweest’’, zegt de 24-jarige Nederlander als hij voor zich een batterij camera’s ziet en er tientallen journalisten voor zijn neus zitten.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.