Volledig scherm
© BELGA

Van der Hoorn de sterkste in Sluitingsprijs

Wielrenner Taco van der Hoorn heeft in zijn laatste wedstrijd voor Roompot-Nederlandse Loterij de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. 

De 24-jarige Rotterdammer, die overstapt naar de WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo, was de sterkste uit de kopgroep van acht man waar ook Mathieu van der Poel toebehoorde.

De Sluitingsprijs door het grensdorpje Putte in de gemeente Kapellen is de traditionele afsluiter van het Belgische wielerseizoen op de weg. De deelnemers moesten tien rondes van 16,7 kilometer rijden. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep, met Van der Hoorn als aanjager. Later sloot een groepje aan met daarbij Van der Poel, de veldrijder die dit jaar ook op de weg indruk maakte.

In de laatste ronde regende het aanvallen. Van der Hoorn toonde zich de slimste en de sterkste. De Roompot-renner kreeg op het podium gezelschap van twee andere Nederlanders, Piotr Havik (BEAT) en Cees Bol (SEG Racing). Voor Van der Hoorn betekende het zijn derde zege dit seizoen. Hij won ook een etappe in de BinckBank Tour door Nederland en België en hij was met een ultieme aanval in de laatste kilometer de beste in de Primus Classic.

Van der Poel kwam als zesde over de streep. De 23-jarige alleskunner, afkomstig uit de gemeente Kapellen, won zondag ondanks een verzwikte enkel op overtuigende wijze de eerste veldrit van de Superprestige in Gieten. Hij wilde in de Sluitingsprijs graag in de voetsporen treden van vader Adrie, die deze koers in 1983, 1986 en 1987 won. Van der Poel junior kon echter niet op tegen Van der Hoorn, die Arvid de Kleijn opvolgt als winnaar.