Volledig scherm
Dylan van Baarle. © Getty Images

Van Baarle naar Sky: 'Kan veel leren van die mannen'

Dylan van Baarle rijdt vanaf komend seizoen voor Team Sky. De 25-jarige kasseienspecialist komt over van Cannondale-Drapac. ,,Ik ben gewoon heel blij.”

Quote

Je mag mij zeker felicite­ren, ja.

Dylan van Baarle

De overstap hing al even in de lucht, maar nu de transfer volledig rond is, spreekt Van Baarle zijn blijdschap uit. ,,Je mag mij zeker feliciteren, ja. Ik heb er heel veel zin in. In augustus had ik nog bijgetekend bij Cannondale, maar toen kwam er het bericht dat de ploeg alsnog zou stoppen en kregen alle renners een vrijbrief om alsnog te gaan. Sky was meteen supergeïnteresseerd. Ik heb er direct voor gekozen om naar een andere ploeg te zoeken, ook al ging Cannondale later toch wel weer door.”

Sky is de machtigste en rijkste ploeg in wielerland. De Britse formatie leverde vijf van de laatste zes Tourwinnaars af; eenmaal Bradley Wiggins en viermaal Chris Froome. Vorige week schreef Froome ook de Vuelta op zijn naam.

Wennen

Het zal wel even wennen worden bij, denkt Van Baarle. In de kasseienklassiekers waar hij het best tot zijn recht komt, zal de nummer 4 van de voorbije Ronde van Vlaanderen volgend seizoen koersen in een ploeg vol kandidaat-winnaars. Van Michal Kwiatkowski en Geraint Thomas tot Gianni Moscon, Ian Stannard en Luke Rowe.

Van Baarle: ,,Dat wordt natuurlijk even wat anders, maar ik denk dat ik mij bij Sky thuis ga voelen. Ik hoop dat dit een volgende stap in mijn carrière is. Niet alleen voor de klassiekers. Ik kan heel veel leren van al die mannen bij Sky. Dat gaat mij hopelijk verder brengen. En ik ben vrij aanvallend ingesteld. Als we dan met meer man van ons team van voren komen te zitten, komt dat mijn koersstijl alleen maar ten goede.”

Van Baarle is momenteel nog herstellende van een valpartij in de Ronde van Groot-Britannië. Daardoor moest hij afzeggen voor het Wereldkampioenschap in Bergen. ,,Daar had ik erg naar uitgekeken, maar ik heb sinds vrijdag niet meer op de fiets gezeten. Morgen ga ik het misschien weer proberen. Ik ben gewoon heel blij met mijn overstap naar Sky, maar wil niet met een blessure de winter in. In oktober wil ik daarom voor Cannondale nog goed rijden in de Tour of Guangxi in China.”