Volledig scherm
Greg van Avermaet, de snelste in de derde etappe van de Ronde van Valencia. © photo: Cor Vos

Van Avermaet de snelste in Ronde van Valencia

Greg van Avermaet heeft de derde etappe in de Ronde van Valencia gewonnen. De 33-jarige Belg was in het zonnige Spanje na vijf uur koers de snelste in Chera, na een rit met flink wat klimkilometers. De Noor Edvald Boasson Hagen van Dimension Data behield de leiderstrui.

Op de slotklim van de dag leek de Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde zich aanvankelijk even met de strijd om de dagzege te gaan bemoeien. Maar in de straten van Chera eindigde hij in de regenboogtrui voor eigen publiek  op plaats vier. 

Greg van Avermaet, die het klimgeweld prima wist te overleven, bleek na 194 kilometer de rapste van een overgebleven groep van zo‘n veertig man. Met een lange sprint rekende hij vakkundig af met de winnaar van gisteren Matteo Trentin. Derde in Chera na vijf uur koers werd Luis Leon Sanchez. Mike Teunissen was de beste Nederlander op de vijfde plaats. 

In Spanje boekte Van Avermaet zijn eerste zege in de kleuren van het nieuwe CCC, de nieuwe titelsponsor van de oude BMC-formatie. De olympisch kampioen van 2016 droeg vorig jaar nog een week de gele trui in de Tour de France na winst in de ploegentijdrit.