Wout van Aert afgelopen zondag in Antwerpen.
Volledig scherm
Wout van Aert afgelopen zondag in Antwerpen. © BELGA

Van Aert blijft nog even veldrijden en wil met Van der Poel naar WK

De Belgische wielrenner Wout van Aert blijft de komende weken actief in het veld. De 25-jarige renner van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma maakte onlangs zijn rentree na lange afwezigheid en het was onduidelijk hoe zijn programma in de aanloop naar het wegseizoen eruit zou zien. 

,,Ik mis nog een bepaalde hardheid die ik straks nodig heb in de Vlaamse klassiekers. Ik vind het leuk om crossen te rijden en het is ook een goede voorbereiding”, zegt Van Aert, die erop rekent dat hij begin volgende maand mag meedoen aan het WK in Zwitserland.

Quote

Het gaat beter en beter.

Wout van Aert

De Belg, drievoudig wereldkampioen veldrijden, liep bij een val in de Tour de France een zware blessure op. Van Aert had een half jaar nodig om te herstellen. Hij maakte eind december in de Azencross in Loenhout zijn rentree. Van Aert kwam als vijfde over de streep, enkele dagen later in Gullegem eindigde hij als vierde. Beide wedstrijden werden gewonnen door Mathieu van der Poel, de ‘eeuwige’ rivaal van Van Aert in het veld. Op het Belgisch kampioenschap werd hij vijfde.

Van Aert rijdt in de aanloop naar het WK de Kasteelcross in Zonnebeke en de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Na de mondiale titelstrijd staan nog twee veldritten op zijn programma.

,,Eerlijk gezegd had ik dit een maand geleden niet verwacht”, zei Van Aert. ,,Het gaat beter en beter. Al is het ook wel confronterend om nu te moeten knokken voor ereplaatsen, terwijl ik vroeger altijd wel op het podium stond, of ik nou een goede of slechte dag had. Ik hoop dat het steeds beter blijft gaan en dat ik binnenkort echt weer vooraan kan meestrijden.”

Bekijk hier de samenvatting van het NK veldrijden