Volledig scherm
Archieffoto Tim van Dijke. © Johan vd Heijden

Tim van Dijke wint Oud-Vossemeer en geeft visitekaartje direct af

Bij zijn eerste wegkoers bij de elite sloeg Tim van Dijke uit Colijnsplaat meteen toe. De pas negentien jaar geworden Van Dijke won in de eindsprint van Arno Kleinjan. Van Dijke had in zijn eentje de oversteek gemaakt naar de vluchter en rondde knap ploegenspel van wielervereniging Theo Middelkamp af. 

Lange tijd leek Rico van Damme uit Yerseke kansrijk voor de zege, in een vlucht met Lieven Anthonisse en Bart Lemmen. Ook Eloy Raas meldde zich in de finale in de spits van de wedstrijd. Van Dijke toonde geduld, koos het goede moment en won de sprint van Kleinjan met overmacht. Stefan Laurijssen (Oud Gastel) was de snelste in de achtervolgende groep en legde beslag op de derde plaats. 

Twee West-Brabantse kanshebbers zagen al vroeg in de koers hun hoop op de zege in rook opgaan. Koen van de Klundert en Rob van Broekhoven waren kort na de start slachtoffer van een valpartij. Ook de koers bij de amateurs kende een Zeeuwse winnaar. Jacob Wijnstra uit Kapelle won in de sprint van zijn medevluchter Koen Wulterkens. Bij de junioren reed Hidde van Veenendaal uit Dongen met een imponerende solo naar de bloemen.