Volledig scherm
© AFP

Teunissen steviger in leiderstrui na ritzege

Mike Teunissen heeft zijn leidende positie in de Vierdaagse van Duinkerke verstevigd. De 26-jarige wielrenner van Jumbo-Visma won de vijfde rit na 181,5 kilometer in Cassel. Teunissen versloeg de Fransman Clément Venturini in de sprint. Amund Grøndahl Jansen van Jumbo-Visma eindigde als derde.

Teunissen heeft met nog één etappe te gaan een voorsprong van 14 seconden op zijn ploeggenoot Jansen. De Belg Jens Keukeleire volgt op 22 seconden .

Het is de vierde etappezege van de Nederlandse ploeg in Duinkerke. Eerder won sprinter Dylan Groenewegen drie ritten. Zondag is de laatste etappe van Roubaix naar Duinkerke.

Volledig scherm
© AFP
  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”