Volledig scherm
Wim Stroetinga. © Carla Vos

Stroetinga aan leiding bij zesdaagse Bremen

Wim Stroetinga gaat samen met Robbe Ghys aan de leiding na de eerste dag van de zesdaagse van Bremen. De Nederlander en de Belg hebben in de Duitse stad een ronde voorsprong genomen.

Yoeri Havik, ook een Nederlander, volgt met de Duitser Achim Burkart op de tweede plaats. De Duitser Christian Grasmann en de Deen Jesper Mørkøv zijn voorlopig derde, voor de Belg Kenny De Ketele en Theo Reinhardt.

Vorig jaar ging de eindzege in Bremen naar de Duitser Marcel Kalz en de Belg Iljo Keisse. Dat duo doet nu niet mee. Kalz heeft zijn loopbaan beëindigd.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.