Vlnr: Wout van Aert, Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Wout van Aert, Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel © .

Smaakmakers met koers in genen: ‘Ome’ Van Aert en vaders Evenepoel en Van der Poel deelden in 1994 ploeg

Drie telgen uit de families van voormalig renners uit dezelfde generatie maken tegenwoordig de dienst uit in het peloton. Maar in 1994 koersten een Van Aert, Van der Poel én Evenepoel zelfs al eens voor dezelfde ploeg. ,,Daar heb ik nooit bij stilgestaan.”

 1. Van Aert is helemaal terug na akelige Tour-crash: ‘In zijn hoofd is Wout een tank’
  PREMIUM

  Van Aert is helemaal terug na akelige Tour-crash: ‘In zijn hoofd is Wout een tank’

  Als hij vandaag of morgen weer helder uit zijn ogen kan kijken, als hij het stof uit zijn longen heeft gehoest, dan zal Wout van Aert zich misschien een keer afvragen: ‘Is dit echt?’ Maar jawel, de man die vorig jaar nog als een hoopje ellende op het hete asfalt van Pau zijn pijn uitschreeuwde, heeft zaterdag echt de Strade Bianche gewonnen. Twee direct betrokkenen duiden zijn mentale veerkracht.
 1. Van Aert wint koers waarop hij verliefd is: ‘Grote doel was ooit de Strade te winnen’

  Van Aert wint koers waarop hij verliefd is: ‘Grote doel was ooit de Strade te winnen’

  Wout van Aert won vandaag Strade Bianche, de koers waarop hij meteen verliefd werd toen hij hem twee jaar geleden voor de eerste keer reed en derde werd. ,,Het is een van de mooiste koersen op de kalender. Mijn grote doel was ooit de Strade te winnen en nu is het me op 25-jarige leeftijd al gelukt. Ik ben echt heel blij”, zei de Belgische kopman van Jumbo-Visma na zijn fraaie solo in de 184 kilometer lange geaccidenteerde koers door Toscane, met liefst elf onverharde stroken.