Volledig scherm
Ide Schelling (links) en Ivar Slik trekken er in de beginfase van de 42 rondjes tussenuit en worden niet meer teruggepakt.

Schelling klopt medevluchter Slik op de streep tijdens Ronde van Werkendam

Na 42 rondes koersen wist Ide Schelling de Ronde van Werkendam op de streep medevluchter Ivar Slik te verslaan. 

Of ze elkaar persoonlijk kennen? Ivar Slik schudt het hoofd. ,,Zijn uitslagen ken ik wel natuurlijk”, voegt hij eraan toe. ,,Sowieso weet je dat de mannen die bij SEG Racing rijden allemaal talentjes zijn.”

Toch vond Slik in Ide Schelling gisteren in de Ronde van Werkendam de perfecte vluchtgenoot. Het duo vond elkaar na een kilometer of dertig en sloot direct een verbond voor de daaropvolgende vijftig kilometer.

Hoe Slik en Schelling met tweeën het peloton een hak zetten, was best indrukwekkend. Het ging verbazend goed vooruit. De voorsprong groeide snel tot een halve minuut en op het razendsnelle rondje door Werkendam wisten Schelling en Slik hun marge heel lang op dat peil te houden. Achter hen viel het nooit echt stil, maar een georganiseerde achtervolging kwam ook niet tot stand.

En dus was het vooral wachten totdat bij het kopduo de finale echt zou losbarsten. Dat duurde lang. ,,Hij probeerde me wel even op de kant te zetten”, reflecteert Schelling op de finale waarvan het publiek eigenlijk niets zag. ,,Maar dat lukte niet.” 

De winst in Werkendam moet voor Schelling de opmaat naar meer zijn. Hij wil Slik achterna en een profcontract verdienen. ,,Idealiter blijf ik na dit seizoen nog een jaar bij SEG Racing rijden”, vertelt hij, na de huldiging. ,,Maar er moet eerst nog veel gebeuren. Ik ben zomaar nog geen prof”, besluit hij realistisch.

Wielerklassement
Jesper Rasch uit Zandvoort blijft bovenaan staan in het BN DeStem Wielerklassement. Met 48 punten na drie wedstrijden voert hij de lijst bij de Elite/Beloften aan. Robert Berk uit Pijnacker volgt op zes punten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement