Sagan noteert eerste winst van het seizoen

Tour Down UnderPeter Sagan heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De Slowaakse kopman van Bora-Hansgrohe was in een massasprint in de derde etappe van de Tour Down Under iedereen te snel af. 

Luis Léon Sanchez, Daryl Impey en Danny van Poppel volgden na de etappe tussen Lobethal en Uraidla op een respectievelijke tweede, derde en vierde plaats. Voor Van Poppel betekende het zijn tweede vierde plaats op rij. 

Sagan won vorig jaar in de Tour Down Under ook al de etappe naar Uraidla, toen met Impey en Sánchez als respectievelijk de nummers twee en drie. De rit ging over een heuvelachtig parcours, met de finish na een korte afdaling. ,,Het lijkt wel een kopie van vorig jaar’', zei de drievoudig wereldkampioen van Bora-hansgrohe. ,,Het was goed om die ervaring al te hebben. Ik was blij dat er voornamelijk nog klimmers over waren voor de sprint, dat maakte het voor mij wat makkelijker.’’

Patrick Bevin maakte de top-5 compleet en blijft daarmee in de leiderstrui rijden. De 27-jarige rijder uit Nieuw-Zeeland won gisteren verrassend en behoudt een voorsprong van één seconde op Sagan. Sanchez volgt op plek drie in het algemeen klassement op negen seconden. Op plek zes blijft Van Poppel de beste Nederlander op elf seconden. 

Nederlanders

Het Nederlandse Sky-duo Wout Poels (veertiende) en Dylan van Baarle (28e) eindigde zonder tijdverlies in de voorste groep, net als Tom-Jelte Slagter (34e). Van Poppel is de eerste Nederlander in het klassement op de zesde plaats met 15 seconden achterstand op Bevin. Poels (veertiende), Van Baarle (achttiende) en Slagter (33e) hebben dezelfde achterstand, Robert Gesink staat 39e op 22 tellen.

Volledig scherm
Peter Sagan wint de derde etappe van de tour Down Under. © EPA