Volledig scherm
Ryan Kamp: 'Goede start, maar gevallen op de balken'. © Ad Pertijs

Ryan Kamp kan leven met zevende plaats in Hoogerheide

Ryan Kamp kwam zondagmorgen in Hoogerheide als zevende boven aan de finish van de laatste wereldbekercross van het seizoen. De Nederlandse kampioen zei er mee te kunnen leven. ,,Ik heb volgens mij een goede wedstrijd gereden. Goed start ook, daarna gevallen op de balken en ook nog zoals afgesproken mijn werk gedaan voor de Nederlanders die hoog stonden in het wereldbekerklassement", zei hij direct na afloop van de door de Belg Niels Vandeputte gewonnen wedstrijd. 

Die stapte samen met landgenoot Jarno Bieles en de Nederlander Mees Hendrikx het podium op. Laatstgenoemde pakte het brons omdat de Zwitser Loris Rouiller in de laatste de tube van zijn velg reed. Samen met de twee Belgen dicteerde hij de wedstrijd rondenlang.

Kamp miste de aansluiting met de kopgroep in de eerste ronde. ,,Ik was goed gestart, maar viel toen op de balken. Ik had namelijk besloten om vandaag te gaan springen." Teruggezakt naar de groep met achtervolgers, zette Kamp zich in dienst van zijn ploeggenoten Pim Rondhaar en Mees Hendrikx, twee landgenoten die hoog staan in het klassement. Die twee consolideerden uiteindelijk hun plaatsen twee en drie achter eindwinnaar Tomas Kopecky. 

Kamp had in de laatste ronde nog uitzicht op de vierde plaats. ,,Maar ik viel ook in de laatste ronde weer op de balken." Het deed volgens hem niks af aan zijn gevoel voor komend weekeinde, wanneer in Valkenburg het WK wordt gereden. ,,Dit was een wedstrijd om een keer te springen. Je moet het ooit gaan doen. Maandag ga ik naar Valkenburg en me dan rustig voorbereiden op het WK."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement