Volledig scherm
Egan Bernal reed tot nu toe alleen in de eerste week na de Tour criteriums. Hier maakt hij zich op voor dat van Herentals. © BELGA

Ronnie Buiks flikt het weer: Tourwinnaar Egan Bernal naar criterium Etten-Leur

criterium etten-leurTourwinnaar Egan Bernal staat zondag 18 augustus aan de start van de Profwielerronde van Etten-Leur. Ook Europees kampioen Elia Viviani heeft organisator Ronnie Buiks aan de deelnemerslijst weten toe te voegen. 

,,Dit is nog mooier dan vorig jaar", durft Buiks te zeggen over het veld dat hij de afgelopen weken bijeen heeft weten te brengen. Groene-trui-winnaar Peter Sagan, Giro-winnaar Richard Carapaz en de nummer drie van de Tour Steven Kruijswijk had hij eerder al  vastgelegd. 

Vorig jaar had Etten-Leur de complete top-5 aan het vertrek staan. Waarom ‘dit’ nog mooier is? ,,Omdat iedereen mij al afgeschreven had. Bernal zou toch niet komen omdat hij al naar Colombia is vertrokken. Nou, dan kennen ze mij niet. Als ze denken dat het mij dit keer niet gaat lukken om de Tourwinnaar te halen, dan ga ik er helemaal voor", laat de voorzitter van het plaatselijke wielercomité opgewonden weten.