Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © photo: Cor Vos

Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

Zonneveld, Wuyts & De CauwerNog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.

Oók de Vlamingen kijken uit naar de klassiekercampagne van Van der Poel. Wuyts: ,,Zijn ploeg is niet sterk genoeg. Dat zie ik pas gebeuren over een jaar, over twee jaar. Maar Van der Poel is tot veel in staat, alléén. Wat mij het meest intrigeert: hoe pakt hij dat aan, straks in Parijs-Roubaix en De Ronde van Vlaanderen? Gaat hij wachten? Of gaat hij zelf gaan? Ik denk dat laatste.” 

José De Cauwer: ,,Als Van der Poel gaat is het alle hens aan dek en gaat iedereen mee willen zijn.” Wuyts: ,,Het wordt razend interessant. Ik hoop dat het een van de spectaculairste wielerjaren wordt die we gaan meemaken. Ik denk dat het revolutionair wordt.”

Luister hier naar de hele podcast: