Podcast | Groenewegen over móeten winnen, over het zijn van een sprinter en nog veel meer

In Het WielIn de nieuwste podcast van In Het Wiel spreken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam met het Nederlandse sprintkanon Dylan Groenewegen. Over hoe het is om een sprinter te zijn. Over móeten winnen.

Zit ie ineens thuis. Net als iedereen. Geen koersen, geen trainingskampen. ,,En ja, dan val je wel een beetje door de mand. Zien ze thuis ineens hoe weinig je doet.” Eén taak kreeg Dylan Groenewegen: het gras. Maaien, sproeien – groen moet het zijn. Klinkt als veel werk, maar in werkelijkheid valt het nogal mee. ,,De sproeier hoef ik alleen maar aan te zetten, die gaat vanzelf. En er komt straks iemand om een robotmaaier te installeren.” Het enige wat hij hoeft te doen is wachten en straks de eer van het groene gras op te strijken.

Je bent een sprinter of je bent het niet.

In de nieuwste podcast van In Het Wiel praat Groenewegen over wat het is om sprinter te zijn. Om rond te rijden met de druk van het móeten winnen. Over auto’s en horloges, over Cipo en Cavendish, over de karaktertest die ze deden bij Jumbo-Visma (,,Er kwam uit dat ik een arrogante klootzak ben”). Hij vertelt dat hij ooit dacht dat hij klimmer was, over smijten met je fiets, over de weg naar de top van de apenrots en over hoe je met meerdere kopmannen in één ploeg moet functioneren.

Abonneer je op In Het Wiel via:

• Spotify
• Apple Podcasts

Volledig scherm
© photo: Cor Vos