Volledig scherm
Piotr Havik komt als eerste over de streep. © peter van trijen/pix4profs

Piotr Havik wint 'snoeiharde' De Draai: 'Had de sterkste poten in de sprint'

Piotr Havik (Beat) heeft maandag de 39ste Draai (van de Kaai) gewonnen. In de Roosendaalse avondschemer bleef hij Timo Roosen en Taco van der Hoondert de baas in de eindspurt na een volgens veel renners 'snoeiharde' wedstrijd.

,,Ik ben vergeten de deur dicht te doen in de laatste bocht. Daardoor kon Piotr nog binnendoor komen. Anders had hij denk ik niet gewonnen", zo evalueerde de renner van Lotto-Jumbo met Van der Hoorn (Roompot) de finale van de Draai nieuwe stijl. Vorig jaar ruilde Roosendaal het traditionele na-Tourcriterium in voor een serieuze koers, waarin gevochten moet worden om de zege. Het gevolg is dat er amper nog Tour-renners te bekennen zijn op de Kade. Wel een veel ploegen met voor het grote publiek anonieme coureurs.

Piotr Havik is zo'n man die hoopt dat hij ooit de stap kan maken naar een World Tour-ploeg als Lotto-Jumbo of een procontinentale formatie als Roompot. ,,Ik ben hartstikke trots dat ik tussen deze twee toppers op het podium sta", sprak de 24-jarige Zuid-Hollanders van het Beat-team.

Quote

Rijden jullie altijd zo hard, vroeg ik één van die jonge gasten.

Bram Tankink

Roosen en Van den Hoorn behoorden tot de meest actieve renners in een wedstrijd, die ook voor een ervaren rot als Bram Tankink ongemeen hard was. ,,Rijden jullie altijd zo hard, vroeg ik één van die jonge gasten", liet De Tank na afloop weten. ,,Ik vind het prachtig dat ze er hier een ander soort koers van gemaakt hebben. Je moet het alleen niet elke dag doen. Dan ben je al dolgedraaid voor de Binckbank Tour begint.

Eindstand

1. Piotr Havik, 2. Timo Roosen, 3. Taco van den Hoorn, 4. Floris Gerts, 5. Maarten van Trijp, 6. Ivar Slik, 7. Beau Duvigneau, 8. Mateusz Komar, 9. Bas van der Kooij, 10, Marc de Maar, 11. Sjoerd van Ginneken, 12. Dries de Bondt, 13. Martijn Budding, 14. Jelle Wolsink, 15. Mathias de Witte.