Volledig scherm
Profiel vijftiende etappe © Vuelta

Peloton gaat bij vijftiende etappe van de Vuelta weer de hoogte in

Na een relatief vlakke rit leidt de vijftiende etappe van de Vuelta het peloton weer de hoogte in. De renners fietsen over 154,5 kilometer en vier bergen van de eerste categorie van Tineo naar Santuario del Acebo. 

Het peloton zal de Acebo (8,2 kilometer met een gemiddelde van 7,1 procent) beklimmen, maar de top niet bereiken. Daarna moeten de renners de twee bekendste bergen van Asturië bedwingen: Puerto del Connio en Puerto del Pozo de las Mujeres Muertas, beide van de eerste categorie. 

De vijftiende etappe eindigt op de  Santuario del Acebo, dat niet eerder in de Vuelta is opgenomen, met stukken van vijftien procent aan de voet van de klim. Wie voor de eindzege wil gaan, zal vanmiddag over goede benen moeten beschikken.  

Beluister hieronder de laatste aflevering van de podcast In het Wiel:  

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.