Wouter Weylandt spuit met de champagne na zijn zege in de derde etappe van de Giro d'Italia in 2010. De rit ging in Amsterdam van start, de finish was in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Weylandt spuit met de champagne na zijn zege in de derde etappe van de Giro d'Italia in 2010. De rit ging in Amsterdam van start, de finish was in Middelburg. © EPA

Op sterfdag herdenkt Tom Stamsnijder vooral de mens Wouter Weylandt: ‘Het was gewoon domme pech’

Morgen 10 jaar geledenHet is morgen precies tien jaar geleden dat de Belgische wielrenner Wouter Weylandt tijdens een etappe van de Giro d'Italia om het leven kwam. Ploeggenoot Tom Stamsnijder zag het gebeuren. ,,Ik herinner hem liever hoe hij als mens was."

  1. Tom Dumoulin 16de bij rentree, Küng wint openingstijdrit Ronde van Zwitserland
    Video + podcast

    Tom Dumoulin 16de bij rentree, Küng wint openings­tijd­rit Ronde van Zwitser­land

    Tom Dumoulin is als 16de geëindigd in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. De Nederlander van Jumbo-Visma maakte zijn rentree na een vrijwillige ‘pauze’ van het profbestaan. De strijd om de dagzege en de eerste leiderstrui ging tussen twee thuisrijders en naamgenoten: Stefan Bissegger en Stefan Küng. Het was Europees kampioen Küng die het 10,9 kilometer lange parkoers 4 tellen sneller aflegde.