Remco Evenepoe.
Volledig scherm
Remco Evenepoe. © photo: Cor Vos

Nog geen Tour voor Belgisch toptalent Evenepoel

Remco Evenepoel (19) debuteert volgend jaar nog niet in de Tour de France. Het Belgische supertalent, dat dit jaar onder meer de Clásica San Sebastian won, Europees kampioen tijdrijden werd en WK-zilver pakte op datzelfde onderdeel, sluit deelname aan de Tour van 2020 bij voorbaat uit. Dat zegt Evenepoel in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

,,De Olympische Spelen en het WK worden in 2020 mijn twee grote doelen’’, zegt de coureur van Deceuninck-Quick Step, die gisteren ter afsluiting van zijn wegseizoen het herfstcriterium in Oostrozebeke reed (en won). ,,De Tour? Honderd procent uitgesloten. Giro of Vuelta? Áls ik een grote ronde rijd, zal dat in functie van de Spelen zijn.’’

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”