Volledig scherm
Het Wilhelmus klinkt in Dongen voor kampioene Nienke Veenhoven . Links van haar de nummer nummer twee Cecilia van Zuthem, rechts nummer drie Willemijn Prins. © Ad Pertijs

Nieuwelinge Nienke Veenhoven pakt eerste titel op NK in Dongen; Senne Knaven vijfde

NK wielrennen dongenDe eerste titelrace op het ‘kleine’ NK wielrennen in Dongen, die van de nieuweling-vrouwen,  is zaterdagmorgen geëindigd in een massaspurt. Nienke Veenhoven uit het Noord-Hollandse Oostzaan was daarin afgetekend de snelste. Achter de eerstejaars nieuwelinge grepen de beide Zwolse meiden Cecilia van Zuthem en Willemijn Prins het zilver en brons.

Senne Knaven uit Meerle eindigde als vijfde. Zusje Mirre volgde als achtste.

Voor Veenhoven was het niet de eerste kampioenstrui die ze omgehangen kreeg. ,,Bij de jeugd heb ik ook al vier titel gewonnen", liet ze trots weten. ,,Het is dus wel handig om een snelle sprint te hebben", voegde ze daar lachend aan toe. 

De sprint kwam er omdat ook zes passages over de kasseien van de Watertorenstraat het peloton niet uiteen had gekregen.  Er waren wel aanvallen en kleine afscheidingen, maar de samenwerking ontbrak om die voorsprong uit te bouwen. ,,In de laatste ronde werd er helemaal niet meer aangevallen", zag Veenhoven tot haar grote tevredenheid. 

Mirre Knaven probeerde het in de tweede ronde op de kasseien. Ze kreeg geen ruimte. Zoals alle meiden van Wielervereniging Breda lijdzaam moesten toezien hoe het veld ondanks hun aanvalslust gesloten bleef. 

Senne Knaven pakte uiteindelijk de vijfde plaats. ,,Ik ben tevreden mee", zei de oudste van de twee zussen. ,,Ik ben eigenlijk helemaal geen  sprinter. Dit was de beste die ik ooit heb gereden.”

Uitslag: 1. Nienke Veenhoven (Oostzaan), 2. Cecilia van Zuthem (Zwolle), 3. Willemijn Prins (Zwolle), 4. Nina Maathuis (Rotterdam), 5. Senne Knaven (Meerle), 6. Britt van der Hulst (Hazerswoude), 7. Babette van der Wolf (Oude Tonge), 8. Mirre Knaven (Meerle), 9. Elise Uijen (Herpen), 10. Leonie Bentveld (Burgum).