Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © BELGA

Nieuwe wegwedstrijd lonkt: Van der Poel kan ook naar Gent-Wevelgem

Mathieu van der Poel kan de komende maanden volop meedoen aan wegwedstrijden. 

Zijn Belgische ploeg Corendon-Circus heeft nu ook een wildcard gekregen voor Gent-Wevelgem, de eendagskoers uit de UCI WorldTour die op 31 maart wordt gereden. Het team van kopman Van der Poel werd eerder ook al uitgenodigd voor de Omloop Het Nieuwsblad, de traditionele openingskoers van het West-Europese wielerseizoen op zaterdag 2 maart.

De 24-jarige Nederlander domineerde dit jaar in het veld. Van der Poel was bijna niet te verslaan en bevestigde zijn suprematie zondag door in Bogense ook eindelijk weer de wereldtitel te pakken. De afgelopen drie jaar had Van der Poel de regenboogtrui aan zijn Belgische rivaal Wout van Aert moeten laten.

Volledig scherm
Mathieu van der Poel wint in 2018 het NK op de weg. © Cor Vos

Zowel Van der Poel als Van Aert maakte vorig jaar ook de nodige indruk op de weg. Beiden willen dit jaar een hoofdrol gaan spelen in de voorjaarsklassiekers. De Belg heeft inmiddels een contract getekend bij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, dat met een licentie voor de UCI WorldTour in alle grote koersen kan meedoen. Van Aert heeft onder meer de 'Omloop', Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen op zijn programma staan. Van der Poel is met Corendon-Circus afhankelijk van wildcards, maar de koersdirecteuren willen de wereldkampioen veldrijden maar wat graag aan de start hebben.