Volledig scherm
Wout van Aert tijdens de tijdrit in Pau. © BSR Agency

Nieuwe stap in herstel Van Aert: eerste kilometers op de fiets

Wout van Aert zit weer op de fiets. Hij maakte zondagmiddag zijn eerste meters na de zware valpartij in de tijdrit van de Tour de France. 

Van Aert deed iets meer dan een kwartier over 7,5 kilometer, meldt de wielerapp Strava. De 24-jarige Belg is blij met zijn eerste kilometers op een elektrische fiets. ,,Guess what?!", staat in het bijschrift. Van Aert kwam een kleine twee maanden geleden hard ten val in tijdrit van de Ronde van Frankrijk.

Zijn fiets gleed weg, waarna de renner van Jumbo-Visma tegen de hekken knalde. Aan zijn val hield Van Aert een grote wond aan het dijbeen over. Hij moest twee keer onder het mes en eind juli werd hij ontslagen uit het ziekenhuis in Herentals. 

Sindsdien werkt Van Aert stap voor stap aan zijn herstel. Hij heeft zijn vizier gezet op enkele crossen in de winter.  

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.